“salamet”

Oleg: Ki, naha enya sadayana manusa CEUNAH baheulana teh geus ISLAM ?

Aki: deuh naha maneh mah ngan nguyeuk we didinya tatanya teh, cing anu rada hese meueusan atuh nanya teh,,, hmm

Oleg: hehee,,, nya hoyong terang we Ki, da saur kaTERANGan kitu, naha enya ???

Aki: oh, jadi rek urang majusi, yahudi, nasrani jeung sakabeh manusa oge ISLAM kitu ?

Oleg: enya, CEUNAH,,, numawi abdi hoyong TERANG Ki,,,🙂

Aki: Heug ! tapi,,,, kami rek nanya heula ka ilaing, bisi weh pamahaman kami jeung kamu ngeunaan ISLAM beda !

Oleg: deuhhhh eta c aki meni nyebat kamu ka sayah,,, hihihiii

Aki: heuheu,,,
cing ari ISLAM teh naon hartina cu’ ?

Oleg: ari dina artian bahasa urang mah SALAMET/SAMPURNA. upami teu lepat mah kitu Ki,,,
saur ahli agama mah ceunah “al islamu yusalim tasliman” ari ISLAM teh nyaeta SALAMET jeung NYALAMETKEUN.

Aki: heug, terus lamun manusa geus “cicing” didinya bakal kumaha?,,,

Oleg: bakal “rahmatan lil ‘alamin” anu hartosna jadi rahmat keursadayana/sakabeh alam

Aki: tah,,, tah,,, gning geus apal ilaing. naha make jeung nanyakeun ka kami atuh?

Oleg: ih, ari c aki teh kumaha ?,,, pan anu ditaroskeun teh NAHA eunya sadaya manusa teh asalna ISLAM ! pan eta Ki,,,,

Aki: na ari ilaing Oleg,,, make jadi kakecoh ku bahasa deungeun!
nya heueuh atuh sakabeh manusa anu LAHIR ka ieu dunya kabeh ge SALAMET (islam), BUKTIna HARIRUP ! jeung dimana maranehna ngalakukeun kaHADEan dina LAKUna tinangtu bakal jadi ROHMATpikeun sakabeh alam. Naha anjeun “nyieun kotak” anu matak heuleut PIKIR !

apan ari SALAMET teh eta ajaran/laku anu dipikarido ku Gusti lin?,,, darajatna aya di “sisi” gusti lain di sisi manusa, ulah hayang ka ijup ku manusa. Asa aing pang SALAMET (islam)na,,, meni sombong, bari jeung JIWA anjeun teu tenang :p

Oleg: hmm,,, ka ijup teh ka puji sanes ki ?

Aki: HEU_EUH ! rek kumaha SALAMETna lamun JIWA anjeun pakusut alatan ningali (ngaNILEY) wae LAKU batur !
da disebut ieu ajaran teh pikeun NYAMPURna keun ajaran2 anu sejenna, ngandung harti, ieu ajaran teh CAMPURan ti ajaran Abraham (ibrahim), Moses (musa), Isa ! kitu lin ?,,,,

lamun di misilkeun,,, ilaing cu’ make HP blek beri anu CEUNAH pikeun NYAMPURna keun Hp – Hp jadul jiga anu kami,,,
paragi sms-an na nu kami mah di pencet, pan nu ilaing mah cukup ku di ulas, sora-na nu kami mah midi, nu ilaing mah pan poliponik, dina warna-na oge mono krom,,, nu ilaing mah pan geus pul kolor,,, heuheu

ngan jadi ANEH lamun HP anu jadi PANYAMPURna eta teu bisa konek/ngahubungi anu jadul !
meureun ari anu kami mah aya pulsa-an (jiwa) anu bisa ngaluarkeun sinyal ka operator pikeun mancarkeun kanu sejen,,,, anu ilaing mah teu bogaeun pulsa, kadang aya kadang euweuh,,,, *karuuuuunyaaaa,,,,nyaaaaa :p

Oleg : beu ! eta ci aki naha beut jiga sicepot dina wayang terakhirna,,,
hihihiiii

~ postingan fb
komentar 300 langkung

Published in: on 10 Juli 2012 at 6:27 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2012/07/10/salamet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentTinggalkan komentar

  1. Gkgkgkgkgkgk…..
    Nyanaon ath kudu ka kecoh ku basa…??
    Biasana oleng keneh,,,,ibarat pucuk awi lamun ka tebak angin….
    Jeung utamana can apaleun ka kg BS,komo deui ka ustad satempatmah,boa apaleun oge….hehehe


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: