murid lain guru

Aki2 : kunaon Oleg hulang huleung we bailik sakola teh, lieur ku pelajaran sakola ilaing teh ?

Oleg : eh, Aki ,,,, hehee. nyeta sim abdi teh nuju ngimpleng, dipikir-pikir apan abdi teh keur diajar anu merlukeun niley supados lulus,,,, naha ayeuna abdi janten anu nganiley kanu jadi guru Ki,,, duh😦

Aki2 : heuheuheu,,, puguh ge sarua, aki ge keur diajar teu mere Niley dina ieu kaHIRUPan teh,,,
naon anu karasa, karampa, kadenge jeung katingali ku aki,,, aki moal mere niley jang,,,, ngan Aki rek nyokot makna/pelajaran tina naon anu asup kana panca indra aki pikeun nyampurnakeun kaHIRUPan aki jeung turunan aki kahareupna.

Oleg : Ohhhhhh,,,,,
(*gagaro bari teu ngarti)

Published in: on 10 Juli 2012 at 6:09 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2012/07/10/murid-lain-guru/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 KomentarTinggalkan komentar

  1. Meureun lmn ceuk basanamah,ngararapkeun ckt nu alusna,piceun nu gorengna,
    Tuluy sarungkeun kapangeran..
    Mrn ceuk singetnamah tapakur.
    Nu akhirna kaluar SUKUR kana naon wae nu di sbt di lhr,ngaNUHUNkeun kanu boga ieu alam jg pangeusina….ceuk beja,euweuh anu di ciptakeun sia”,berarti kbh oge boga mangfa’at…kitu mrn.

    *ngan etawe ari reungit mangfa’atna jang jalma naon’a….:)

    • manfaat reungit kanggo manusa mah seueur, nyeta manusa jadi bisa “hirup”. manehna bisa sakola da bapana gawe dipabrik obat nyamuk, bisa kuliah, bisa barang dahar, anu dagang jadi payu, lulusan kuliah anu boga kaahlian tina widang ekonomi, sosial, tehnik kabeh terlibat milu hirup ku ayana eta reungit, margi ngiring ikicibung dimana pabrik obatnyamuk kudu tetep ngadeg ayana.

      sabaraha rebu jalma anu bisa gawe kulantaran aya pabrik obat nyamuk, da moal aya eta obat lamun euweuh reungitna. timimiti obat anu diduruk, disemprotkeun, nepika anu dibalurkeun kanu awak.
      atuh dina aya korban kusabab dicoco reungit, nya lamun dipikir sajorelat mah memang aya anu drugikeun, tapi disagedengeun eta aya anu hirup kulantaran ngarawat eta pasen, obat sejen aya anu dipake pikeun usaha nyageurkeun eta pasen,,, tah sabaaha rebu manusa anu tetep gararawe di pabrik kina, sabaraha rebu jalma pinter anu ngilu mikirkeun cara pikeun manggihan obat anu bisa ngalawan virus anu dibawa ku eta reungit.

      nya upami kedah disebatkeun hiji2, sareng kedah diperelekeun mah teu aya anu awon anu aya di ieu alam teh,,, da anu janten awon mah persepsi urang dimana nganileyna teu objektif kumargi aya “kapentingan” pribadi dilebetna.

      kitu, manawa katampa manafatna,,,,


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: