KIDUNG CUKCRUKAN

 

 

Nyukruk galur ti karuhun

Mapay lacak anu baheula

Nyambung kabalarea

 

Titinggal nini aki

Urang islam kudu asli

Gambaran siloka diri

 

Hirup ulah kajongjonan

Mawa diri sing taliti

Satincak make pikiran

Pikiran jalan dituduh

Nuduhkeun diri sing lilir

 

Hahalang lugay disinglar

Lamun haying salamet diri

Didunya ukur ngumbara

Peupeujeuh sing repeh rapih

 

Repeh rapih jeung sadapur, sakasur, sadulur

Ancur rubang ngajadi hiji

Ngahiji ngajadi dulur

Sadayana mahluk gusti

 

Kedalkeun katineng urang

Ka ibu sareng ka rama neda ka maha kawasa

Neda agung cukup lumur neda jembar pangaksami

Wireh ayeuna sim kuring ngidung nu panganggeusan

Amin ya robbal alamin

Mugi gusti nangtayungan ka gusti nu maha suci

(ka makhluk nu di alam rame)

Published in: on 4 Desember 2010 at 12:36 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/12/04/kidung-cukcrukan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: