teu kuatttt… akhirna kaluar oge !!

dirampaan, terus diusapan dibalur ku minyak saeutik-saeutik ameh rada leueur, bari sakapeung rada peureum beunta… jiga anu nahan kanyeri jeung nikmat… rada kaluhur meueusan ‘Cu tong didinya wae, teu kuat didinya mah rada nyeri. pindah..

lengen anu pinuh ku minyak teu kudu diparentah deui, terus nyasar bagean anu can ka rampa.

mun bari ngadongeng Ni, ameh teu karasa cape mencetan teh?? ceuk incuna mimiti muka obrolan ka Nini na anu keur dirancet..

kieu yeuh regepkeun ku hidep, baheula nini teh katelah tukang indit-inditan mun ceuk budak ayeuna mah senang traveling meureun…

eta si Nini cacarita ka incuna pangalaman baheula waktu keur ngora nepi ka sagede nini-nini…

incuna ngaregepkeun, naon anu dicaritakeun ku manehna. ti tungtung luhur Sumatra dina peta nepi ka handap na eta pulo geus di aprak, ti Jawa Barat nepika Jawa Timur di jugjug.. di aprak meh taya nu kaliwat. eta c nini agul ka incuna pedah mun indit inditan tara utah. boh naek kapal luhur, kapal cai, beus, kareta, beca, jeung keretek kuda, tara pernah utah najan sakumaha jauhna eta perjalanan. rek mobil alus atawa butut tetep nagen tara murel.

incuna naya, Ni naon rahasiahna bisa kuat kitu ?? ke ku nini dibere nyaho…

tapi eunyaan nini acan pernah pisan utah satungtung hirup lamun naek kandaraan..?? ceuk incuna nanya deui

… perna sakali !! ceuk si nini

keur kamana naha beut utah Ni ?? naek naon, Kareta ??..lain, ceuk si nini

beus ?? ..lain.. Kapal luhur ??…lain.. kapal cai??…lain, lain naek eta…

naon atuh Ni, jeung nini keur kamana ??

nini ngan sakali-kalina utah basa ka balikpapan, diditu mah euweuh kareta api, beca, jeung keretek kuda..

jadi naek naon atuh nini teh beut utah??

nini utah basa naek ojeg rek kapalabuhan, rek mulang ka jawa

naha naek ojeg beut utah Ni?? puguh genah ngahiliwir loba angin lin..

nyeta ku ngahiliwirna angin eta nini utah, teu kuat ngambe conge tukang ojegna

haduhhh… nyaan eta mah..nini teu kuat neupika rek kapiuhan cu.. terus akhirna kaluar oge kejo isuk-isuk teh

incuna : gogodeg bari cicirihilan, lengena terus ngarancet bitis nini na

Published in: on 2 Desember 2010 at 2:43 am  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/12/02/teu-kuatttt-akhirna-kaluar-oge/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: