merdeka,,, ???

Saurang warga Indonesia maot, kusabab amal pagaweana goreng patut di dunyana jadi di akherat teh geus pasti ditempatkeun di naraka. Ditingali ku manehna yen gning naraka teh beda-beda keur tiap-tiap nagara-na.

Manehna asup hayang apal ka naraka urang Inggris, terus nyarita:

ari ilaing keur naraon didieu ?

biasa weh Kang…keur disiksa, mimitina didiukkeun diluhur korsi listrik salila sa jam, terus didiukeun dina korsi paku sa jam oge, laju dibanjur ku bensin  terus diduruk ku seuneu. Beres kitu, Setan ti Inggris datang neruskeun nyiksa kuring make pecut saberesna poe. Ngan kitu jeung kitu unggal poe didieu mah.

Kusabab kadengena matak teu pikangeunaheun, terus eta urang Indonesia teh neangan naraka anu lain. Manehna ngilikan kumaha kaayaan di narakana urang AS, naraka Israel, naraka urang Rusia jeung rea-rea deui. Manehna nyokot kasimpulan yen gening sakabeh naraka teh kurang leuwih mirip jeung naraka urang Inggris.

Akhirna manehna balik deui ka naraka-na orang Indonesia, katingali meni antri panjang pisan anu nungguan giliran anu rek asup ti sababaraha nagara. Manehna bingung sabab di naraka Indonesia loba pisan peminatna, terus nanya kanu ngantri :

“keur naraon ngantri didieu, ari akang urang mana ?”

Anu keur ngantri ngajawab: abdi urang soviet. arek disiksa Kang, mimitina didiukkeun diluhur korsi listrik salila sa jam, terus didiukeun dina korsi paku sa jam oge, terus dibanjur ku bensin  terus diduruk ku seuneu. Beres kitu, terus Setan ti Indonesia datang neruskeun nyiksa kuring make pecut saberesna poe.

atuh sarua weh jeung naraka di nagara ilaing, naha ngadon ngilu ngantri di naraka nagara kuring ??

didieu mah kang service-na goreng, korsi listrikna teu hurung… sabab harga listrik naekna luhur pisan jaba sok pareum wae, korsi paku ge euweuh… jadi tinggal pakuna hungkul, sabab korsina pada ngarebutkeun. Bensinna oge euweuh kang… sabab mahal hargana oge, nepika salangit… malahan ceuk beja mah rek naek deui.. !! terus setana lolobana urut pagawe nagri anu loba korupsi, jeung lamun ngantor ngan neken absen hungkul.. terus bolos

numawi abdi ngiring weh ah di naraka na nagara akang…. teunanaon nya kang ???

kumaha maneh we ah… da memang kieu buktina…  teuing di dunya teuing di naraka MERDEKA teh ???

~ Cag

 

:: boedak satepak

Published in: on 2 Desember 2010 at 6:53 am  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/12/02/merdeka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: