diajar pupuh

1. ASMARANDANA

 

Mang Karta angkat ka pasar,mawa hayam na carangka,garwana palay calana,hayang nyaba ka Jakarta,maksadna nganjang ka anak,lantaran hargana mahal,kapaksa mawa martabak.

 

2. ISMIRINDINI

 

Nyi Nining pipis di pipir,sisirintil sisi bilik,Didi licik nyidik-nyidik,Nining risi bilih isin,Nining nyiwit pipi Didi,sirintil Didi nyirintil,Birit Nyi Nining digitik.

 

3. USMURUNDUNU

 

Nu dugul nyunyuhun hulu,ngukuy-ngukuy urut kuntul,lutung budug susuruntul,nubruk kurumbung nu burung,lutung subuh-subuh turun,nu dugul pundung ku lutung,kurumuy nu mundut tulung.

 

4. ÉSMÉRÉNDÉNÉ

 

Téh Nénéng élékésékéng,rék méré kérécék génjér,hésé méré kékéréhét,méréngkél kékéd méngkéné,Nénéng jéngkél téh mélétét,kéléséd Nénéng ngéléséd,ngéléséd rék méré … nénén.

 

5. OSMORONDONO

 

Boro-boro sono bogoh,hoyong mondok tos morosot,sosolongkrong nyoo kohkol,montong osok olo-olo,kolor logor tos morosot,dosol ontohod morongkol,rorontok nyonyoo … nyonyo.

 

6. EUSMEUREUNDEUNEU

 

Keuyeup keur heureuy jeung beunteur,deudeuh geugeut jeung beubeureuh,seuleungkreung keuyeup nyeuleungkreung,keuyeup neuteup beunteur peureum,keuyeup ngeundeuk-ngeundeuk beuteung beunteur,ceukeukeuk keuyeup nyeukeukeuk,teu heubeul beunteur keureuneuh.

Published in: on 27 November 2010 at 11:29 am  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/11/27/diajar-pupuh/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: