si abah nyawer

Kapara tamu sadayana

Warga wargi nu araya

Abah nyelang nyawer heula

Antosan da moal lila

 

Ujang nyai sami gandang

Sami calik dina ranjang

Ujang masih keneh bujang

Nikah kanu geulis lenjang

 

Ujang teh perlu bisa

Siga cara abah ka ema

Ayeunamah geus waktuna

Mindeng ge moal doraka

 

Lamun meneran parawan

Rada hese mamatahan

Ku Sabab can pangalaman

Ujang kudu lalaunan

 

Tapi mun ujang ka randa

Tangtu moal lila-lila

Molompong moal sulaya

Lantaran urut baheula

 

Bisi bojo udah-aduh

Mangkade ulah geruh

Hudang bae subuh-subuh

Da moal karasa tunduh

 

Mun si nyai geus ngalempreh

Ujang omat ulah leweh

Sanajan nepi kasoeh

Can aya nu tuluy paeh

 

Lamun bojo keur bungkiang

Omat ujang ulah hariwang

Keureuyeuh wae titukang

edetkeun wae sing tenang

 

Nyai teh kedah ngartikeun

Mun caroge geus hayangeun

Ku nyai geuwat berekeun

Bari rada diburukeun

 

Lamun nyai keur di gawe

Mangkade sing hade gawe

Itung-itung mayar gawe

Ngarah ngeunah kana hate

 

Mimiti mah rada nyeri

Nepi kana sirah nyai

Tapi mun enggeus sakali

Tangtu matak menta deui

 

Poman nyai ulah talangke

Kudu emut ka caroge

Kujalan masihan gawe

Najan caroge tas balik gawe

 

Sakitu bae ti abah

Mangkade ulah gareuwah

Tangetkeun ulah gagabah

Ngarah caroge teu seuhah

 

 

wakakakakk

 

*****

Published in: on 21 November 2010 at 11:47 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/11/21/si-abah-nyawer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: