RAJAH

Sampurasun,,,

Nyanggakeun, wilujeng ngadangukeun,,, RAHAYU _/\_

 

Rajah Pamuka

 

BALUNGBUNG AGUNG RAHAYU

GUMINJING MANJING WALAGRI ,,,,, 2 x

BRAY CAANG BRAY NARAWANGAN

WANGI DIRI SANUBARI

GOREJAT SARINGKANG RINGKANG

RANCAGE HATE AWAKING

NGEBATKEUN JALAN LARATAN KATAMPIAN GEUSAN MANDI

KA LEUWI SIPATAHUNAN

LEUWI NU NGARINGKANG DIRI

DIRI ANU SAKIWARI

REK MURU LULURUNG TUJUH

NGALIWAT KA PAJAJARAN

BONGAN HAYANG PULANG ANTING

PADUNGDENGAN PADUNGDENGAN

JEUNG USIKNA PANGANCIKAN

HUNG…AHUNG

 

TURUN TI GUNUNG GUMURUH

KAHUJANAN KU MALATI

NYA MOYAN DI PAMOYANAN

PAPANGGIH JEUNG URANG DAMI

ANU KEUR MENER NGARAJAH

MADEP KA DAYEUH KAWANGI

HUNG ,,,, AHUNG ,,,,,

***

Rajah Siliwangi

Amit, ampun paralun kagusti nu maha suci

Neda pang jiad pang raksa

Para abdi-abdi seni

Seja ngaguar laratan, titis waris nini aki

Ngembatkeun jalan naratan katampian geusan mandi

Kaleuwi sipatahunan, leuwi nungacuncang diri-dirina nusakiwari

Rek muru lulurung tujuh ngaliwat ka pajajaran bongan hayang pulang anting

Padungdeungan padungdengan jeung usikna pangancikan

Puuuun sapuuun…

Sampuuuurasun….. ka rumuhun ka HYANGA PRABU SILIWANGI

Nu Murba di pajajaran pangauban saeusi

Nugelar di tatar sunda muga nyebarkeun kawangi

***

Rajah Cikuray

Published in: on 19 November 2010 at 2:31 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/11/19/rajah-sunda/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: