sipat jalma dumasar kana rupa-rupa hitutna

 

 

Jalma jujur

Jalma nu daek ngaku mun geus hitut

 

Jalma teu Jujur

Jalma nu hitut tuluy nyalahkeun batur

 

Jalma belegug

Jalma nu nahan hitut mangjam-jam lilana

 

Jalma nu berwawasan

Jalma nu apal iraha kuduna hitut

 

Jalma nu Misterius

Jalma nu hitut tapi batur euweuh nu nyahoeun

 

Jalma nu sok gugup

Jalma nu ujug-ujug nahan hitut mun keur hitut

 

Jalma nu Percaya Diri

Jalma nu yakin yen hitutna seungit

 

Jalma nu Sadis

Jalma nu hitut bari dibekep ku leungeun tuluy dibekepkeun ka irung batur

 

Jalma nu Isinan

Jalma nu hitutna teu disada tapi ngarasa isin sorangan

 

Jalma nu Strategic

Lamun hitut sok bari seuri ngagak-gak meh nutupan sora hitutna

 

Jalma nu Bodo

Lamun geus hitut tuluy narik napas keur ngagantian hitutna nu kaluar

 

Jalma nu Pedit

Lamun hitut dikaluarkeun saeutik-saeutik nepi ka disada tit..tit..tit. ..

 

Jalma nu Sombong

Jalma nu sok ngambeuan hitutna sorangan

 

Jalma nu ramah

Jalma nu sok resep ngambeuan hitut batur

 

Jalma nu tara gaul

Mun hitut sok bari nyumput

 

Jalma nu Sakti

Mun hitut bari make tanaga dalem

 

Jalma nu pinter

Jalma nu bisa nyirian hitut batur

 

Jalma nu sial

Mun hitut kaluar jeung bukur-bukurna.

 

Jalma nu Soleh

Mun beres hitut sok nyebut ALHAMDULILAH…!

 

Jalma nu Taqwa

Mun hitut sok nyebut ASTAGPIRULOH…!

 

Jalma nu loba Dosa

nya eta nu hitut bari ngaragang nyawa…INALILAHI WAINAILAIHI ROJIUN.. !

 

hitut pamaen ben

lamun hitut prekwensi nada-na diukur nganggo TUNER

 

hitut fisikawan

pas hitut kecepatan anginna diukur sabaraha MpH

 

hitut psikolog

pas hitut, ditalungtik respon batur anu ngambu-na, naha ngambek, pura-pura, seuri dll.

 

hitut mathematician

tiap hitut diitung sabaraha menit totalna dina sadinten

terus dikurangan hitut anu teu disada

diprosentasikeun kana hitut anu campur busiat

 

hitut kimiawan

hitut-na di wadahan kana tabung reaksi, terus diitung pH na nganggo kertas lakmus

 

hitut sound engineer

hitut na di miksing nganggo epek chorus, reverb jeung delay, supaya sorana langkung artistik. pami swanten hitutna supados rada sangar, ngaggo efek distorsi

pami hoyong rada ngeblus, ngaggo epek !

 

hitut pendeta

tiap atos hitut tara kakantun ngucap ‘haleluya!’

 

hitut ulama

tiap atos hitut, khotbah: bagiku hitutku, dan bagimu hitutmu

 

hitut jalmi sensitip

tiap tos hitut, sadidinten diemutan, hawatos aya anu kasigeung, anu katojos manahna

 

hitut biksu

saatos hitut digebah haseupna ku haseup hioh, supados teu bau

 

hitut pejabat negara

setiap atos hitut, berkomentar ‘tidak benar bahwa itu adalah hitut saya’

 

hitut anggota DPR

dirapatkeun supaya aya studi banding hitut di luar negeri, untuk merumuskan aturan bagaimana aturan dan tata tertib hitut ketika sedang rapat

 

hitut partai demokrasi

setiap atos hitut DILANJUTKAN dengan ngaborosot di kamar mandi

 

hitut partei golkar

sok ngantunkeun warna koneng dina lancingan

 

hitut gusdur

mun hitut tara diemutan heula, langsung brot wae, teras nyarios ‘gitu aja kok repot’

 

hitut tentara

ditembakeun kana laleur atawa reungit, supaya paeh

 

hitut guru SD atawa pagawe negeri eselon handap

dilelebar, kitu-kitu ge asalna tina beas

 

 

Published in: on 16 Oktober 2010 at 11:11 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/10/16/sipat-jalma-dumasar-kana-rupa-rupa-hitutna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentTinggalkan komentar

  1. Sae pìsan pika lucuen tapi aya nu kurang kumplit,kumplit tan dai nya ..puiri hitut alus eyy ..


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: