BAGEAN KATILU,,, naon pijawabeunna ???

ginulur anu dimaksud,,, Jajaka anu hayang ka anak si Abah teh geus sah laki rabi. hirup ngarumahtangga teu kurang sandang teu kurang pangan,,, malum duanana kabeneran anak anu sugih ku harta. sabab bapana eta jajaka pangsiunan tentara anu geus pangsiun alatan umur. Pangkatna ngan seret Letkol, terus muka usaha sorangan anu dituluykeun usahana teh ku anakna (minantu si Abah).

Ari si Abah, manehna teh baheulana pengacara anu kasohor… jadi teu kurang2 jalma anu mere kanyaah ku dalih bales budi tina kasus anu dimenangkeun ku manehna. nepika harta lubak libuk.

kacaritakeun opat bulan ngarumah tangga, eta minantu si abah teh gering, awak panas nyeubret, tapi nga hodhod bangun anu tiris. awak lalungse lir kapuk kaibunan lir kapas kapanasa,,, ngoleang taya tangan pangawasa, ngan bati kucap kiceup jiga lauk jauh ti cai.

kabeh dokter jeung anu “pinter” geus di jajal ku eta panyakit,,, ti kiyai, ustadz, anu sok ngarumpul di masigit kabeh dipenta tulungna nepi ka tukang sasapuna oge.. kitu deui timimiti paranormal nepi kanu teu normal di jadikeun pananyaan.

anu gering beki ripuh, beuki parna… ahirna dua kulawarga teh nyieun hiji usulan pikeun ngayakeun riungan durung du’a kanu boga hirup,,,,

peting harita keneh tatangga anu diondang geus karumpul, mun diitung mah lewih kana 40 jalma… nya terus anu jadi wawakil kulawarga nyarita yen boga maksud menta karidhoan kasakur anu hadir tina durung du’a pikeun anu gering. ceuk kasarnamah lamun kudu hirup nya cageur, lamun tos waktosna,,, kulawarga ge moal ngabeubeurat, geus pada ridho… sabab kabeh tarekah geus dilakukeun keur neangan piubareun anu gering.

acara ngado’a geus di mimitian,,, jelema reang pada ngaluarkeun pangabisana sewang2an dina babacaan… di jero imah reang teu puguh, tapi anu ngadaroa kabeh ge husu teu kaganggu kunu liana.

saparapat jam tidinya, lampu bohlam di tengah imah anu dipake riungan ngadadak rada bureum jiga anu rek pareum. kabeh ebat ku eta kajadian, malencrong kanu lampu anu ngagantung. sing horeng kahalangan ku kertas salambar anu teuing ti mana datangna… sabab tadinamah euweuh.

kertas anu pada mencrong teh rag-rag ngalayang ka tengah riungan, aya anu ngawanikeun nyokot terus dibaca, anu eusina kieu…

” ubar eta anu gering mah ku jeruk bali, dahar jerukna tapi teu dipesek cangkangna ”

anu nagdu’a kabeh ge eureun, sabab geus manggihan piubareun pikeun anu gering teh. ampir kabeh anu aya di eta riungan nyoba mecahkeun naon maksudna. ngan weleh kabeh ge ngerungkeun tarang.

ahirna diayakeun sayembara, sing saha anu bisa nyaho kumaha carana eta ngadahar jeruk bali bari teu dipesek cangkangna bakal dibere hadiah ku si Abah.

eta sayembara teh geus ear kamana mana, tug nepi ku tukang kalapa di pasar.
gancangna carita, eta tukang kalapa teh bisa nyaho carana anu dimaksud dina kertas…

anu gering cageur, tukang kalapa menang hadiah ti si Abah.

:: naha kumaha carana tukang kalapa ngajawabna ?

Published in: on 30 September 2010 at 10:46 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/09/30/naon-pijawabeunna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: