BAGEAN KADUA,,, bebas tina hukuman gantung,,,

sambungan tina endog jeung peso..

————

Kacaritakeun acara kawinan anak si abah jeung minantu pilihanna anu bisa ngajawab meuncit endog teh ninggang kana mangsana rek dikawinkeun. Timimiti juru masak nepi ka juru poto pahibut di imah si abah. Kabeh geus kumpul, calon panganten geus ngarendeg dihareupeun naib/lebe.

Can ge di mimitian acara, kadenge ribut diluar aya nu MITNAH ka calon panganten lalaki,, majar manehna geus ngalakukeun hal2 anu dicaram ku hukum agama jeung drigama. Ma’lum anu sirik,,, jigana boga kahayang ka anak c abah ngan teu kalaksanakeun. Jadi manehna anu ngaluluguan demo yen calon panganten kudu dihukum ku cara hukum gantung.

Sabenerna bukti2 teu cukup nguatkeun pikeun ngagusur eta calon panganten lalaki ka tihang gantungan,,, ngan aya oknum2 anu geus nyieun isu yen tetep jajaka anu rek dikawinkeun teh kudu digantung,,, lamun hukum nagara teu bisa,,, nya hukum masyarakat anu dijalankeun,,, ceuk salah saurang jelema anu katingalina geuleuh pisan ka calon panganten lalaki teh.

Ahirna aya hiji jelema anu dipikolot di eta wewengkon ngilu nyarita.

Ayeuna mah kieu weh,,, kusabab bukti teu cukup kuat pikeun ngagantung ieu calon panganten, kumaha lamun di bebaskeun…!!

Kabeh anu aya didinya reang meh bareng ngajorowok… teu satujuuuuuu !!!!

Kieu weh atuh ayeuna mah,,,, ari bapa mah yakin yen ieu calon panganten the teu salah,,, ngan kusabab kabeh tetep dina kayakinan lamun jelema anu rek dikawinkeun teh salah… ayeuna mah urang serenkeun weh kamanehna titah milih hiji diantarara dua pilihan tulisan dina kertas…

Kertas anu hiji tulisana TEU BOGA SALAH, BEBAS !!
Kertas anu kadua tulisana SALAH, KUDU DIGANTUNG !!

Nya eta kolot teh nitah kajelema anu hohoak tea,,, dasar jelema sirik, diasongkeun kertas dua lembar pikeun ditulis anu tadi dua pilihan tea teh ku manehna ditulisan dua nana tulisana: “ SALAH, KUDU DIGANTUNG !! “

Euweuh anu nyahoeun eusina eta dua kertas iwal anu nulis. Terus ditilep-tilep, song dua nana diasongkeun ka kokolot anu nangtung di gigireun calon panganten anu beuheungna geus ditalian di tihang gantungan. Eta jajaka dititah milih hiji kertas bari dua nana di bikeun kamanehna, jeung teu menang dibuka.

Gancang carita….. teu nepi ka 5 menit,,,,

Eta panganten lalaki diarak nepika di susuhun ku kulawargana jeung dibarengan ku cerik bungah panganten awewe anak si abah tea,,, sabab manehna bisa bebas tinu mitnah, jeung teu jadi digantung. Ahirna panganten the salamet, geus sah jadi salaki pamajikan

:: kumaha carana eta calon panganten teh beut bisa lolos/bebas tina hukuman gantung ??,,,

Published in: on 25 September 2010 at 2:44 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/09/25/bebas-tina-hukuman-gantung/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentTinggalkan komentar

  1. pangantenna milih hiji, ngan anjeunna nyuhunkeun anu di aos tipayun eta kertas anu teu dipilih hela
    bener teu Kang?


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: