Bojeg bahasa cina anu mirip jeung bahasa sunda !!

Kamus Jet Li (China) – Kabayan (Sunda)

A
A Lung Keun ( dibalangkeun )
Am ( dahar )
An Jing ( gogog )

B
Ba Chang ( leupeut eusi daging )
Babah ( bapa )
Ba Tok ( bagian anu paling teuas dina kalapa )
Bo Tak ( teu gagaduhan rambut )
Bo Lo Ho ( bodo )
Ba Le Dog ( ah ieu mah basa inggris meureun? )

C

Cha Bok ( gaplox )
Cha Lang Ngap ( tong dibuka bau….? )
Cha Pe Tank ( budak leutik karak bisa ngomong )
Cha Ran Cang Ti Hang ( wanci memeh balebat )
Chai Baw ( anu aya di solokan )
Chak Chak ( dulurna toke )
Chan A Ya ( inden , antry )
Chan Man Die ( bau dahdir )
Chang Ka Leng ( caruluk )
Chang Kang Chaw ( parab embe )
Chang Ke Nyer ( loba teuing gawe peuting )
Chang Kok Khan ( bibit mangga )
Chang Ku Du ( buah bau pisan )
Chang Ku Ri Leung ( manuk )
Chap Cay ( kadaharan tina sayur-sayuran )
Chap Ja He ( koret, medit )
Chi Bha Du Yut ( pabrik sapatu )
Chi Ham Phelas ( tempat jin meuli calana )
Chi Ka Dut ( kuburan cina )
Chi Ki Zing ( ngaran desa / kota )
Chi Leu Peung ( belegug )
Chi Leuh ( tai panon, belek )
Chi Leun Cang ( cair kotor, disisi jalan ari tos hujan ageung )
Chi Lok ( kadaharan budak : aci dicolok )
Chi Reng ( kadaharan budak : aci digoreng )
Chi U ( leupeut tina aci jeung cau )
Ching Chang Chang ( embe kabur )
Ching Chang Ke Ling ( lagu )
Ching Chung ( guru nanya )

Chingcai na = menta nginum

cang cut (kelom taeun)
cang cay yau (teu yaqin)
chi ngo gho (na gog)
Cho Bian ( mangga raosan ).
Cho Kor Baw ( canteungan )
Cho Le Nak ( katuangan, peuyeum dibubuy sareng gula kinca ).
Chu Ra Ling ( sipat licik )
Chu Ru Luk ( buah kawung )

E

Enci ( ibu, indung )
Encim ( parawan cina )

F

Fha pang (kiih)

Fha sing Tsal (pahili)

Fhu tu (incu/kueh anu dicolok)

Fhut Tsal (mengbal)

Fhu ru nyus (atah adol)

Fhi Tsang (goreng cau)

Fhiling Tseng (wadah sangu)

H

Heu Ay ( tunduh )
Hok Cay ( molohok bari ngacay )
Hu I ( akar nu bisa di dahar )

K
Kyu Kyu (maen kartu )

Koko robet = ngarampa
koko lot beg gog = nyanyahoanan

L
Lan Cah ( sato anu sok ngaramat)
Lha Hang ( cai aren )
Liang Cheuli Baw ( conge )
Liang Heun Ceut ( ulah dipikiran )
Liang Tai ( bo’ol )
Le Nang ( leuwih naker tibatan bo tak )

Lie war (kabur)

Li eur (bingung)

Ling Lung (nyasab)

lin cah (mijah)

Li wet (sangu bungkus daun)

Li mus (buah)

M
Ma Ling Ping ( ngaran desa / kota )
Ma Ung ( dulurna ucing )

Men che nut (benjol)

N

Nga Cay ( ngelay: banjir tina baham )

Ngang Tse (ngambeu)

Nge Lay ( ngacay: banjir tina baham )
Nyi Chian Pochi ( pagewean babu )

O
O Lo Le Ho ( leutik keneh ; keur gering salesma )
Ong Kek ( utah )
On To Hod ( pikakeuheuleun )
On Tha ( sato Arab )

P
Pa Hang ( rasana aneh )
Pe Chak ( panonna peureum sabelah )
Pek Tay ( … ) teuing naon ieu mah, can ka alaman ku sayah
Peu Chang ( leupeut eusi kacang; sato nu sukuna opat)
Pha Ming Pin ( dunungan )
Ping Ping ( luhureun tuur, handapeun eta tea… )

R

Ran Cha Tan (paragi nanggung )
Ran Dha ( awewe teu boga salaki )
Rang Ngu (ngepros )
Ra mi Jud (teu lemes )
Ram Pee ( kekembangan )

S

Siang Siang Maling Seng ( euweuh gawe, beurang)~ maling)
Sing Sing Keun ( arek gelut / wcw )

T

Thai U Ching ( ceunah mah haseum )

Tai la lat (karang)
Tai Hai yam (Aduk/pupuk)
Tai ka i (Bubuk ragaji/kayu)
Tai Nyang sang  (Busiat)
Taw Cho ( oleh-oleh ti lembur kuring ieu mah )
Tham Pi Ling ( gaplock )
Tham Po Long ( wadah reuhak/cikiih )
Tho Lom Bong ( wadah oge )
To Ong ( ningali tina liang leutik )
Toke Chang ( lagu oge )
Tong Li La ( enggalkeun )
Tong To Lang ( nangka – kawinan bapak – teu beja)~ – poe salasa… )
Tu Ang ( ngalebok )
Tung Tung Seng ( seukeut pisan )

Tse Tan = jurig

U

U Ching ( dulurna maung )

Z

Zhenk oth (bulu dina gado)

:: mangga bilih aya anu bade nambihan..  :p

Published in: on 6 Agustus 2010 at 11:24 am  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/08/06/bojeg-bahasa-cina-anu-mirip-jeung-bahasa-sunda/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: