sieun ku poek,,,

hehehe… lain ngulang judul anu tos aya ieu mah, beda deui 🙂

:: ieu carita ka inspirasi ku rerencangan anu dongkap tadi siang ka rorompok.

dihiji peuting bapa jeung anak keur dariuk dihiji tempat anu poek.
eta budak ngomong ka bapana… Pa, ujang sieun ku poek
kumaha ngusirna Pa.. ??

hurungkeun lilin Jang… ceuk bapana.

budakna nurut terus ngahurungkeun lilin, bari ngomong… tah… ayeuna poekna geus indit, caang nya Pa.. ?

eunya Jang… ceuk bapana.

tapi teu lila, eta budak niup lilin anu tadi hurung.
euhhh, poek deui ning Pa… ujang sieun !!

“sok hurungkeun deui bageur… ” ceuk bapana, budak nurut.
tah… ayeuna poekna geus leungit …. ceuk budak

ngan kitu jeung kitu, eta budak ngaulinkeun lilin, ditiup-dihurungkeun-ditiup deui-dihurungkeun deui nepi sababaraha kali.

Sanggeus ngantep anakna anu keur ngaulinkeun lilin, bapana nyarita : Jang anaking… salila masih aya poek, ujang kudu tetep ngahurungkeun lilin. lamun ku ujang ditiup, eta poek bakal datang deui. tapi dimana matahari geus nyorot engke, hidep moal butuh deui lilin tadi, hidep geus bisa ngarasakeun nikmatna panon poe, cahaya anu paling caang di ieu buana.

kitu oge pasualan anu masih perlu disinghareupan ngan saukur, kumaha ngajaga hurungna kasadaran anu karek diseungeut eta supaya henteu pareum deui, sabab kudu inget kanu kuatna tiupan angin, atawa topan jeung badey. -keur saheulaanan jalma-.
keur sababaraha waktu, mungkin manehna anu kasadarana masih keneh anyar dihurungkeun perlu dibarengan ku salah saurang “panjaga/pelindung”, oge anu ngarangkap jadi panutan pikeun ngembangkeun katahanan-kasadarana. gancangna sanggeus manehna bisa ngajagana sorangan, eta kabeh oge teu diperlukeun deui. kajeun masih sasampoyongan, manehna geus mimiti bisa lempang nyorangan.

:: 23062010

Cag ~

Ntjep

Published in: on 15 Juni 2010 at 2:34 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/06/15/sieun-ku-poek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: