ningali jeung pangningalikeun

aya hiji budak gawena ngangon domba, indit isuk-isuk balik pasosore. Manehna ngalakukeun eta kabiasaanna kusuka bungah hiji budak. Dina hiji sore waktu manehna rek siap balik, saperti biasa ngagiringkeun kabeh dombana. Kacida reuwasna jeung pinuh ku kahariwang sabab bombana kurang hiji. Manehna nyoba neang katiap rungkun, lulumpatan kaditu kadieu tapi weuleh eta ingon anu diteang teu kapanggih.

Masih keneh panasaran rek neang eta domba, nya manehna naek kanu tatangkalan, bari jeung hese cape oge, jaba dahana leueur manehna tetep usaha teu malire kanu picilakaeun, nya akhirna nepi oge ka dahan anu pangluhurna (puncak).
Didinya manehna ngilikan katiap arah, matana nempo sakulilingna tegalan. Weuleh… anu diteang teu kapanggih. Nya ahirna manehna turun, maksudna rek ngalaporkeun sa ayana, lamun dombana leungit hiji.

Kira-kira lima meter deui nepi ka handap, eta budak angon reuwas sabab dihandapeun tatangkalan anu ditaekan ku manehna aya Aa-aa jeung Teteh-teteh keur bobogohan, bangun anu rineh. Awewena diuk nangunjar bari nyarande kanu dada lalakina, anu disarandeanna nyarande kanu tatangkalan.
eta budak jadi teu tulus turun, da bisi ngagareuwahkeun anu keur bobogohan… nya kapaksa boga niat rek nungguan nepika baralik jelema anu dihandapeuna. Keur kitu kadenge omongan eta dua jelema anu dihandapeun manehna …

“neng buka… sakeudik weh !!.. Aa mung hoyong ninggal hungkul da.. “

Eta awewe bari jeung semu era ngajawab, “ ulah ‘A.. engke bilih kagoda ku setan..”

“sumpah neng, ceuk eta lalaki. sakedik weh… Aa mah mung hoyong ningal hungkul da, sing percanten “

ngadenge sumpah kabogohna, nya percaya weh eta si awewe the nangtung hareupeun kabogohna bari nyingsatkeun dasterna nepi kaluhur… eta kabogohna bisa ningali jelas naon anu aya dihareupeuna, awakna semu ngageuter bari nyarita :….

“ck..ck..ck.. kakawasaan Gusti, aya ku endah… kabeh saeusi dunya ebreh katingali didieu.. “

…. Budak angon anu nyangkoyot diluhur dahan tatangkalan, nyambung ngilu nyarita….

‘A.. weyyy… ieu diluhur !!, cobi pang ningal keun ku Aa, domba abdi aya teu didinya ?? … “

 

:: ncep borneo

Published in: on 15 Juni 2010 at 6:45 am  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/06/15/ningali-jeung-pangningalikeun/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: