harti babagi anu nyata

Aya nini-nini jeung aki-aki datang ka lestoran gancang nyampak (*baca: siap saji) bari silih tungtun. Maranehna rek diuk dihiji bangku anu panjang jang duaaneun, nya aya digigireun hiji pamuda. Sanggeus ngageserkeun bangku saeutik teus ngadiukkeun si nini, si aki ngaleos rek mesen dahareun…hiji hamburger, saporsi goreng kentang jeung cai herang sabotol.

Anu dipesen geus siap, terus manehna ngoloyong bari mawa eta dahareun dina baki, nyampeurkeun si nini. Gek diuk giireun si nini, ngabagi rata hamburger, terus ngitung goreng kentang… taliti naker dibagi rata tur adil keur si nini. Terus muka botol mineral laju ngasupkeun dua sedotan ka eta botol bari disimpeun ditengah meja. Budak ngora ngan merhatikeun eta ketakna aki-aki jeung nini-nini bari kumecrek salut.

Si aki mimiti ngadahar bagiana, tapi si nini ngan mencrong bari merhatikeun salakina anu keur dahar bangun anu nikmat. Eta pamuda ngarasa karunya, akhirna ngadeukeutan terus nyarita “ Ki kenging teu abdi….

si aki langsung ngajawab “teu nyanyaon ujang..nyuhun.. aki mah jyeng si nini sok ngabagi rata lamun boga milik teh, kitu oge dina dahareun”

nepi si Aki beres dahar, terus ngelapan biwirna ku tisu, si Nini ngajentul keneh teu ngarampa-rampa acan dahareuna.

eta budak ngora ngadeukeutan deui, bari nyarita “ Ni, kenging teu upami ku abdi dipangmeserkeun anu sanes, bilih Nini teu resep ieu katuangeun ? “

ceuk si Nini ngajawab “ teu nyanyaony ujang… tong ngayepotkeun. Nyuhun.. “

eta pamuda nanya sakali deui “ upami kitu, naha atuh eta tuangeun teh teu dituang, ongkoh saur si Aki osok babagi sareng Nini ? “

ceuk si Nini “ puguh Nini teh nuju ngantosan waos… pan itu keur dipake..!!, gantian jeung si Aki “

eta budak ngora jeung anu nulis ieu carita, nyengir bari ngabirigidig…hehee🙂

 

:: ncep borneo

Published in: on 15 Juni 2010 at 12:47 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/06/15/harti-babagi-anu-nyata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: