KIDUNG PANEDA

 

Sampurasun ,,,

 

run turun ingsun gumulung
sumilir gilirna wanci
ngalanglang ngacacang mangsa
ngalingling alam kiwari
ngalanglang alam ayeuna
rep sirep neda ti gusti

nya ingsun bayu rahayu
bayu mulus bayu asih
bayu pangauban jaman
bayu sajatining manik
nya ingsun langlang buana
pangauban seuweu … siwi

pangeran galur galunggung
anaking mangka caringcing
ngambah jagadna manusa
didinya ayana harti
didinya ayana ucap
pibeukeuleun hirup hurip

sasaka pusaka karuhun
dangiang putra kawali
pangauban pajajaran
panceg pangara dina adil
teuas jeujeur leuleus useup
padika ngaheuyeuk nagri

dina langkah aya tangtung
tangtungan diri pribadi
ulah gedag kupanggoda
tengetkeun gilirna wanci
lalakon pangreka jaman
sembaheun alam kiwari

ulah ngukur kuwung-kuwung
endah rupa-rupa jirim
adegan manawi purba
bibit pamelar sakti
wibawa ucap parentah
sakti dina darma bakti

 

~ r a h a y u ~

 

.

Published in: on 12 April 2010 at 1:53 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/04/12/kidung-paneda-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentTinggalkan komentar

  1. Sampurasun Kang… Wilujeng tepang.. Ti simkuring anu nuju buburuh di Batawi.. Unjuk tumaros Kang, kapungkur pun Bapa Almarhum gaduh kawih/degung? na. Abdi nuju milarian.. Blog Akang ieu oge kengin Googling.. Duka saha nungawihkeuna, duka Ibu Nina K Sopandi kitu? Akang uninga saha anu ngawihkeuna, mugia wae atuh gaduh MP3na..he..he.. Nyuhungkeun pituduhna.. Hatur nuhun sateuacanna


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: