Kidung Banyu Suara

Banyu suci anu gumelar
banyu suci tungtung hiji
banyu ratu cahya suci
nu ngawujud di bumi alam
nyata manusa katembongna

metu banyu ti talaga
metu banyu ti dada
rawuh banyu ti kanikmatan
rawuh suci nyai sri tambah lapar

sumur tilu anu nungku
sumur dua anu nyata
sumur hiji anu nyata
sumur bukti raga suci
anu wahwuh ka gusti
nu kasebutna diri

nyata banyu teh ngabayu
nyata hirup raga aya
nyata rasa ku pangawasa
nyata banyu aya di raga
banyu latif anu sumerep
banyu kasar anu katinggal

anu tiasa manjing suara
anu ngancik dina rupa
rupa banyu adegan salira
jaya banyu adegan salira
kuat banyu adegan salira
awas banyu paninggal sarira

pangrungu banyu ceuli sarira
kahayang banyu sir sarira
aya banyu diraga sarira
pangeusi banyu aya diraga sarira
wujud banyu wujud sarira

subur nagasari bukti
subur raga pangawasa nyesa
subur raga jaya jadi mustika
subur raga manusa suci
subur mustika mangsa
subur raga pasti suci

anu aya dina raga pasti
banyu suara anu pasti
henteu kurang sandang pangan
tetep langgeng aya nganteng
cahaya utusan anu manteng

manteng langgeng sakabehna
ngawujudkeun di bumi langitna
nu nyumponan raga wujudna
diri jadi ratuna
sakumna hayang miluna
jadi ngawujudkeun bengharna

kuayana banyu suara
ciri timbul ratu sunda
nu kasebut tibaheula
rek timbul ratu sundana
banyu suara anu bebeja

timbul ratu sunda asalna
anu aya titadina
ieu nyaho rek kaluarna
suara ratu rek nakon
ka sakabeh jalmana
nya nanya usul asalna

mun maneh asal timana
naon anu dibawa kumaneh
naon papakeeun maneh
naon rek dipake kumaneh
jeung saha ari maneh
mana sajatina maneh

anjeun agama naon
naon anu dijenengkeun agama
timana asalna agama
saha nu mawa agama
ayeuna agama aya dimana
kumaha ari rupana agama

sabalikna ari agama
mana dirina agama
iraha maneh beragama
mana tangkalna agama
mana dahanna agama
mana akarna agama

naon anu disebut agama
sabaraha dahanna agama
jeung naon ari rantingna agama
mana daunna agama
jeung mana kembangna agama
mana buahna agama

kumaha rasana agama
jeung kumaha wujudna agama
aya anak anakna agama
jeung aya incuna agama
mana anakna agama
jeung mana wujudna agama

jeung wawuh maneh ka agama
jelas pasti jadi ratu sunda
nu rek nakonan ka jalma
cirina ieu banyu suara
suara ratu sunda arek nakon
rek nakonan rek nakonan

nujadi bukti pertakonan
suara ratu sunda geura takon
sakabeh umat ditakon
salah ngajawab pertakonan
pasti diancurkeun kapertakonan
moal bisa kan ngabohongna

jawab salah pasti teu genah
ditempatkeun dinu tengeunah
sabab perjawaban teu meureunah
ratu sunda lain teu nyaah
maneh ngarasa jauh jeung maneh
perjawaban maneh salah

lamun maneh jeung maneh
atuh ngajawab atuh ngajawab
moal salah maneh kitu
teu wawuh kana adegan maneh
anu dibawa kumaneh
pasti maneh moal genah

mun maneh wawuh kamaneh
pasti maneh menang genah
da nyaho maneh ka maneh
pertanyaan moal salah
da nyaho wujud maneh
ngan maneh ka maneh

tah ieu anu disebut banyu suara
raga suci mawa kamana
ratu sunda nu rek nyuara
kasakabeh anu didamelna
aya wujud pertakonan
masing caringcing ti ayeuna
keudah ati-ati jeung eling ti ayeuna

pasti jumenengna suara
raga suci mawa kamana
nuhun suci pasti adilna
kumaha bae kahayangna
pasti dilaksanakeunana
suara jawabanana

da wujud adil suci suara
raga suci mawa hukumanana
wujud rupa pasti nakon
wujud kum suci anu bakti
anu bisa anu apal kudrat pasti

Published in: on 9 Maret 2010 at 11:34 pm  Tinggalkan sebuah Komentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/03/09/kidung-banyu-suara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: