KIDUNG MAPAG PADJADJARAN PAKEUN HEUBEUL JAYA DINA BUANA NANJER NAJURIN

PEPELING

DIRARAMPA DILELEBAH
NYOREANG ALAM KATUKANG
PAINGAN CEUK JURU PANTUN
JAMAN PAJAJARAN MURBA

SOK RAJEUN KAMEMELANGAN MIKIRAN DIRI PRIBADI
TIMANA JEUNG REK KAMANA CENAH HIRUP MUDU MURID

WALUYA LAHIR JEUNG BATIN NYAHO NU BENER NU PALSU
GUSTI …..

NGAN HESE NEANGANANA
SOK INGGIS SALAH PANGGIH
PALANGSIANG-PALANGSIANG
BENER TEH NGAN CEUK SORANGAN

*****

PAPATET

NU JAUH URANG DEUKEUTKEUN
GEUS DEUKEUT URANG LAYEUTKEUN
GEUS LAYEUT URANG PAHEUTKEUN
GEUS PAHEUT SILIH WANGIKEUN

PAJAJARAN KARI NGARAN
PANGRANGO GEUS NARIKOLOT
MANDALA WANGI NGALEUNGIT
NYA DAYEUH NGAJADI LEUWEUNG

NAGARA GEUS LAWAS PINDAH SAPURAGNA PAJAJARAN
DI GUNUNG GUMURUH SUWUNG GEUS TILEM
JEUNG NAGARANA

CUPU MANIK ASTRA GINA
DITANDEAN SARATAN
DITURUBAN APAN BIHARI KUMADEPUN
DITEUNDEUN DISISI JALAN
DIBUKA KUNU NGALIWAT KUNU WEURUH
DISEMUNA NU RANCAGE HATENA
DIBUKA PATING HALEUANG NUMENTA DILALAKONKEUN
DIBUKA PATING HALEUANG NUMENTA DILALAKONKEUN

KAWUNG MABUR CARULUKNA
GULA LEUNGITEUN GANDOLA
CI AMIS KARI PAITNA
CI HERANG KANTUN KIRUHNA

SAMAK TINGGALEUN PANDANA
KIAYI LEUNGITEUN AJI
PANDITA ILANG KOMARA
KAHURUAN
KUNAPSUNA

*****

GILANG PADJADJARAN

WAKTU GILANG PAJAJARAN
WAKTU GILANG SANG NISKALA
BAHEULA …..
BAHEULA SABALE GANDRUNG SASUNDA
SASILIWANGI GEMAH RIPAH KERTA MUKTI
RADEN NAHA ATUH KIWARI GEUNINGAN MENI SAGALA GANTI

DUH ……
BONGANA PAHIRI-HIRI
PAREBUT TIPAYUN KANTUN
PAGIRANG-GIRANG TAMPIAN
CALIK GIRANG GEDE AJANG
NAHA ALEK HENTEU NYAHO SOMAH NU LARA BALANGSAK

GEUNING …..
DUH KAYANING ….. KAYANING …
NYA URANG PAPANTUNAN
KUMALENDANG JEUNG KALANGKANG BAHEULA
BAHEULA SA PAJAJARAN SA PRABU SA BALE GANDRUNG
MEGAT UGA SUNDA TANDANG URANG
NU URANG NINENG JEJEMPLANGAN NGAJEMPLUNG JEMPLINGKEUN DIRI

RADEN ULAH REK KABALERANGAN
SIPELUNG NGALIMPUNG REBUN
HUDANG URANG NGARANCAGAN
RANCABATAN BUDAK LUMPAT
NARIKNA KUDIDEKUNGAN DEBATNA BALE RANCAGE

HAYU DIDITU NGEPUR NU NGEJAT
RENGETKEUN TUH SANGKAKALA
SANGKAKALA PADJADJARAN

TANGARA …..
MANGSA MAPAG JAMAN ANYAR
MANGSANA KI SUNDA TANDANG
REMPUG JUKUNG SAUYUNAN

DUH……
TEMBONGKEUN AJEN WEWESEN SATRIA NU PINANDITA
RADEN …..
TEUAS PEUREUP LEMES USAP
PAGEUH KEUPEUL LEGA AWUR
SILIH ASAH SILIH ASIH
TEGUH PENGKUH SILIH ASUH
BARI ADIL PARAMARTA SINATRIA PILIH TANDING
RADEN …..TEDA PASUNDAN

Published in: on 25 Januari 2010 at 2:59 am  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ncepborneo.wordpress.com/2010/01/25/245/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 KomentarTinggalkan komentar

  1. subhanaloh..asa nepungan anu tos lami teu pendak…

    • bagea,, haturan rawuh Kang.

      Rahayu

  2. sampurasuuuun…hatur nuhun kang Tjep


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: